ВАКС знову зменшив заставу судді Князєву

Зменшено розмір застави для колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду сьогодні, 21 грудня, зменшила розмір застави для колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва з 27 до 20 млн грн. Про це повідомила пресслужба Апеляційної палати ВАКС.

Зазначається, що Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді Вищого антикорсуду про продовження строку тримання під вартою. Суд вирішив зменшити розмір застави до 20 млн грн. Рішення було ухвалено з окремою думкою судді Інни Калугіної.

Ця ухвала набрала законної сили та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Нагадаємо, що НАБУ затримало Князєва у травні поточного року за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Ексголова ВСУ відкидає вину і називає справу наслідком політичної боротьби.

Судді ВАКС вже тричі зменшували розмір застави в справі Князєва. Наразі також повертаються кошти, вилучені під час обшуків у Князєва вдома. Проте, досі не знайдено півмільйона доларів, переданих Князєву, на які є версія співробітників НАБУ.

Нагадаємо, що 15 травня НАБУ та САП заявили про викриття схеми неправомірного одержання вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду.

5 грудня ВАКС продовжив дію запобіжного заходу для Князєва і зменшив розмір застави.