Відкрили бюро залицянь

У лондонському журналі "Як поліпшити господарство і торгівлю" 2 жовтня 1650-го з'явилося перше оголошення про знайомство. За 3 дні до того в Лондоні відкрили перше у світі шлюбне агентство "Бюро залицянь і зустрічей".

В конторі з пошуку роботи та персоналу англійського купця Генрі Робінсона з'явилося перше у світі шлюбне агентство, він подав оголошення у місцеві газети і журнал. Після коледжу Генрі багато подорожував Європою. Вражений був життям голландців. Помічав, що там менше холостяків і одиначок. Тамтешні люди залучали для знайомства посередників заміжніх жінок чи вдів, які мали списки підходящих кандидатур для шлюбу. За інформацію брали невеликий гонорар. Вирішив започаткувати послуги звідни­цтва.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Першими зверталися батьки, які бажали вигідно оженити своїх дітей. Лишали опис зовнішності жениха чи нареченої, риси характеру і розмір посагу. Писали, кого хочуть знайти: "Молодий чоловік 25 років, що має прибуткову справу, якому батько готовий виділити 1 000 фунтів, охоче вступив би в шлюб, відповідний його положенню. Батьки виховали його у вірі, і він відрізняється тверезою поведінкою".

За свої послуги Робінсон отримував невелику оплату вона залежала від успіху знайомства і можливого шлюбу. Агентство проіснувало рік. Церковні комітети та християнські спілки скаржилися, що "така діяльність пропагує матеріальне, а не духовне, посягає на таємницю особистого життя". "Бюро залицянь і зустрічей" закрили. Генрі Робінсон в тому ж приміщенні відкрив притулок для жебраків, допомагаючи їм знайти роботу і дах над головою.

Банда грабіжників обманом зупиняє британський поштовий потяг в графстві Букінгемшир в центральній Англії і викрадає 2,3 млн фунтів стерлінгів 8 серпня 1963-го. У пресі злочин називають "Великим пограбуванням потяга". Поліція встановила імена підозрюваних. Частину грабіжників правоохоронці затримали на вулицях різних міст.