Відомі й нові колядки у виконанні українських зірок ‒ що послухати на Різдво

За час повномасштабної війни українці кардинально змінили свої плейлисти не лише популярної музики.

Популярні на Різдво колядки також зазвучали по новому. Та й вибір їх суттєво зріс, в тому числі у зірковому виконанні. Добірку вже відомих колядок та нових синглів у сучасній обробці підготував 24 канал.

Тіна Кароль "Різдвяна історія"

"Нова радість стала" у виконанні Тіни Кароль заслуговує на обовязкове прослуховування на Різдво.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Джамала, Wellboy, Dantes, Lely45, Тонка, ЮЮ, Tery та гурт "ЩукаРиба"

25 грудня на сервісі MEGOGO з'явився музичний фільм, де кілька українських зірок зібралось, аби заспівати прадавні українські колядки.

Оксана Муха

Українська співачка Оксана Муха ще 9 років тому випустила у світ альбом з колядками "на сучасний лад". Свою платівку "Колядки та щедрівки" артистка презентувала на сольному концерті "Різдво в Опері" у 2014 році і відтоді часто виконує їх на своїх новорічно-різдвяних виступах.

Олександр Пономарьов, Ірина Білик, Тіна Кароль, DZIDZIO, ALEKSEEV, Олег Скрипка

Наприкінці 2020 року, коли у світі вирувала пандемія коронавірусу, артисти української естради вирішили зібратись, аби зігріти своїх фанатів святковою колядкою "Нова радість стала".

Олександр Пономарьов, Олег Винник і Таюне "Добрий вечір тобі, пане господарю"

А в 2021 році Олександр Пономарьов заспівав разом з Олегом Винником і Таюне колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю".

Христина Соловій

Співачка Христина Соловій, яка має на чверть лемківське походження, 7 років тому випустила надзвичайно проникливу та мелодійну колядку на слова Богдана-Ігоря Антонича "Народився Бог на санях".

Тарас Чубай та KRUTЬ

Заслуговують на увагу також колядки лідера гурту "Плач Єремії" Тараса Чубая та бандуристки KRUTЬ.

NAZVA

Давня українська колядка "Коляд, Коляд, Колядниця" стала основою нового музичного хіта "Сіґеле-міґеле" молодого гурту NAZVA. Сучасна колядка заполонила соцмережі, особливо ТікТок наприкінці листопада.

Піккардійська Терція

У 2004 році львівський гурт "Піккардійська Терція" підкорив своїх слухачів різдвяним альбомом колядок "З Неба до Землі". У нього увійшло 17 колядок, 12 з яких українською мовою.

KRISTONKO

Молода українська артистка та блогерка Христина Христонько активно розвиває музичну кар'єру. Останні два роки напередодні різдвяних свят випускає колядки. У 2021-му це була "Добрий вечір тобі, пане господарю", а цьогоріч "Нова радість стала".

Настя Каменських

Популярну колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю" у 2021 році також виконала співачка Настя Каменських (NK). Свою композицію зірка випустила у дусі джазу, який сподобався багатьом слухачам.

Ірина Федишин "Україна колядує"

Ірина Федишин зі своєю шоу-програмою "Україна колядує" майже щороку виступає перед своїми прихильниками у час різдвяних свят. Її пісня "Сумний був той Святий Вечір" у народі стала колядкою на мотив "Нова радість стала". Вона особливо перегукується з трагічними подіями війни в Україні.

Українці вже відсвяткували Новий рік. Далі на нас чекає ще низка зимових свят. Для кожного з них є своя дата і свої традиції.

Коли в Україні колядують, щедрують і посівають 2023 року, а також чому так важливо не плутати ці дні, розбиралася Gazeta.ua.