Відомий бізнесмен звинуватив військового «у розколі суспільства» через українську мову

Український воїн Максим Колесников, яке фото з яблуком після 11-тимісячного полону розлетілося мережею, виклав пост у Facebook, в якому просить не використовувати біля нього російську мову, бо вона його тригерить.

У своєму повідомленні він прошу дотримуватися спілкування українською мовою, адже він її вважає своєю тригеруючою. Хоча у нього є сили висловити свою думку, він має бажання закричати на всіх, хто не розуміє, що Київ – це не Пітєр.

Багато людей відреагували на повідомлення цього українського захисника, зокрема Олександр Смірнов, співзасновник агентства Tabasco, обвинуватив Максима Колесникова в тому, що він розколює українське суспільство за мовними питаннями.

Смірнов в своєму коментарі стверджує, що шкода, що Максим тригериться, і в свою чергу звинувачує у відсутності розуміння та прийняття того, що мовне питання не повинно бути політизоване або обговорюватися. Він називає це розколом українських громадян і вказує, що так само можна ділити людей за волоссям, очима або вимовою російської мови.

В свою чергу, Колесников стверджує, що не підлаштовуватиметься під тих, кому лінь перейти на українську мову. Він сприймає російську мову як ознаку ворога і вважає, що він має право не сприймати її, навіть не знаючи. Колесников коментує, що його молодша донька теж не знає російської мови, і він має право піднімати це питання.

Журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані також обурився на слова Смірнова, звинувативши його у відсутності емпатії та політичних маніфестах. Він називає це поведінку жахливою і без емпатії, бо східноукраїнська мерзота з економічного фронту не має аргументів, окрім того, що вони харків'яни, галичани або тернопільці.

Кіпіані обурений коментарем і навіть загрожує Смірнову зустріччю після його прикінцевої служби та радить йому дивитися по сторонах.

Варто зазначити, що це не перший раз, коли Смірнов викликає мовні скандали. Він також висловив свою критику до тексту Оксена Лісового про те, що людина є патріотом тієї країни, з якою вона розмовляє зі своїми дітьми.

Ірина Фаріон, мовознавиця та колишня народний депутат, також критикувала військових, які розмовляють російською.

У Дніпрі педагог вимагала, щоб студентка відповідала російською мовою на практичному занятті, і коли вона відмовилася, педагог не хотіла приймати її відповідь.

Читайте також:

  • Звільнений з полону Максим Колесников: Я схуд на 32 кілограми
  • Остап Українець: Наша кінцева мета – суспільство, яке не знатиме російської з дитинства