Вloomberg пояснив, навіщо Кулеба зустрінеться з очільниками МЗС Євросоюзу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС, присвяченій проблемам з постачанням артилерійських снарядів до України. Зустріч відбудеться у форматі онлайн. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За інформацією видання, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба приєднається до зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу через відеозв'язок. Ця зустріч відбудеться у Брюсселі у понеділок, і її значення загострюється у зв'язку із тим, що забезпечення блоком підтримки стає все важче.

Крім того, інформується, що ЄС намагається домовитися про фінансову допомогу та фінансування різними пакетами, тому не виконає свою обіцянку поставити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до кінця березня. Крім того, плани щодо санкцій проти Росії були відкладені.

Нагадаємо, Європейський союз заявив, що малоймовірно передасть Україні обіцяну кількість артилерійських снарядів. Цей план мав бути виконаний до 2024 року. Однак, для того, щоб забезпечити Україну артилерійськими боєприпасами у достатній кількості, ЄС потребуватиме від 7 до 14 років.

Раніше Bloomberg повідомляв, що Європейський союз відстає від свого плану щодо передачі Україні мільйона артилерійських снарядів до 2024 року. Наразі виконано лише 30% цього плану.