Влучання в Києві та 570 снарядів по Херсонщині: яка ситуація в регіонах

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, Київщині, на Рівненщині, в Чернівецькій, Тернопільській областях, а також на Житомирщині. Про це свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Хмельниччина

Сьогодні вночі на території області знищено ворожий БПЛА типу Shahed. За наявною інформацією, об'єкти критичної інфраструктури та цивільне населення не постраждали. Рівненщина: сьогодні вночі під час повітряної тривоги в області працювали засоби ППО. За попередньою інформацією - пошкоджень об'єктів цивільної інфраструктури, жертв та постраждалих не має. Дані уточнюються.

Київщина

Вночі область була атакована ударними БпЛА. Працювали сили ППО. За попередньою інформацією - влучань немає. Постраждалі відсутні. Внаслідок падіння уламків пошкоджено три приватні будинки. В одному з недобудованих будинків сталася пожежа, яку оперативно ліквідували. В столиці внаслідок є пошкодження житлових будинків в кількох районах міста. Без загиблих.

Чернігівщина

За добу - 14 обстрілів (105 вибухів). Ворог застосував артилерію, міномети, САУ, FPV-дрони по Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському районах. Біля села у прикордонній громаді збито дрон-камікадзе. Також через обстріл у прикордонному селі загорівся нежитловий будинок.

Сумщина

Вчора протягом дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 86 вибухів з мінометів, артилерії та СПГ. Обстріли зазнали Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Миропільська, Білопільська, Великописарівська, Есманська, Середино-Будська громади. Краснопільська громада: зафіксовано артилерійські (20 вибухів) та мінометні обстріли (12 вибухів). Внаслідок обстрілів пожежею пошкоджено господарча споруда СТО та п'ять приватних будинки. Вночі та зранку росіяни здійснили три обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 13 вибухів. Обстріли зазнали Краснопільська та Білопільська громада. Без наслідків. Також у небі над Сумщиною силами протиповітряної оборони знищено ворожий БпЛА типу "Шахед".

Запорізька область

Учора війська РФ завдали 181 удар по 26 населених пунктах області. На території Залізничного, Новоданилівки, Білогір'я, Малої Токмачки, Левадного, Темирівки, Лугівського, Кам'янського, Степового, Плавнів, П'ятихаток та інших міст і сіл на лінії вогню загарбники здійснили 156 артобстрілів. Також був ракетний удар по Запоріжжю та обстріли Гуляйполя та Оріхова. Були також атаки з авіації по Оріхову, Преображенці, Роботиному й Новоандріївці. Внаслідок обстрілів було пошкоджено житлові будинки та інфраструктуру, але мирні жителі не постраждали.

Дніпропетровщина

Учора ворог провів півтора десятка атак на Нікопольщину. Також застосував дев'ять дронів-камікадзе та важку артилерію. Були пошкоджені промислове підприємство, церква, п'ятиповерховий будинок та сім приватних будинків. Дві господарські споруди були знищені, а шість - пошкоджені. Також були пошкоджені автостоянка, п'ять машин і лінії електропередач. При цьому двоє людей загинуло, а двоє - постраждали. $\nbsp$Агресор також обстрілював Марганецьку та Покровську громади, але без жертв та поранених.

Харківщина

За останній час ворог здійснив багато артилерійських та мінометних обстрілів. Населені пункти Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове, Веселе, Гатище були під обстрілом. Також на Синьківку та Петропавлівку були нанесені авіаційні удари. Село Курилівка також обстріляли, є пошкодження приватного будинку, проте про постраждалих не повідомляється.

Луганщина

На Серебрянське лісництво та на Невське село було здійснено обстріли та інцидент з авіабомбою. У Серебрянському селі авіабомба вибухнула в уже руїнованому будинку. Ворог також намагався підсилити позиції поблизу Стельмахівки, але зустрів нашу оборону. Протягом доби ворог здійснив 138 обстрілів. На Донеччині були обстріли Курахове, Авдіївка, Бердичі, Орлівка, Щербинівка, Торецьк, Рівне та Богданівка, при цьому пошкоджено 11 будинків та 8 автомобілів. За добу на Донеччині також сталося 3 загиблих та 9 поранених.

Миколаївщина

На Миколаївщині було знищено 10 ворожих БПЛА Shahed-131/136. Також були проведені артилерійські обстріли по селах Дмитрівка та Солончаки, але постраждалих немає. Ще один БПЛА був збитий, але це призвело до пожежі на іншому об'єкті, що було швидко ліквідовано. Інформація про потерпілих уточнюється.

Одещина

Під час нічної атаки було збито ворожий БПЛА Shahed-131/136. З уламків пошкоджено зерносховище, що призвело до пожежі, але постраждалих немає. Також ворог намагався поцілити в припортову інфраструктуру, проте сили протиповітряної оборони діяли успішно. По області загалом було здійснено