Головна

Воєнкор Лукацький: Фото смерті Да Вінчі є, і колись вони будуть оприлюднені

Фото Да Вінчі згадує про смерть

Фотокореспонденти Владислава та Костянтин Ліберови володіють світлинами останніх моментів життя командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла, відомого як Да Вінчі. Про це повідомив фотокореспондент Єфрем Лукацький у співбесіді з журналістами порталу «Главком».

Згідно з його словами, Ліберови були поруч з Да Вінчі, коли той загинув від вибуху мінометної міни.

«Я бачив знімки, як він вмирав на них. Це дуже особисто, вони будуть опубліковані Ліберовими, коли настане відповідний час. Да Вінчі дуже любив цих фотокореспондентів, вони часто проводили час разом», - повідомив Єфрем Лукацький.

Журналіст також додав, що ці фотографії не єдині в колекції Ліберових, які до цього часу не бачив широкий загал.

Нагадаємо, що в березні 2023 року внаслідок бойових дій на території України загинув легендарний воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як Да Вінчі. Він був нагороджений званням Героя України.

Не зважаючи на своє юне вік, Дмитро активно брав участь у Революції Гідності. Після її завершення, у віці 17 років, він відправився захищати Україну від російської агресії зі зброєю в руках. В 2014 році він командував взводом добровольців, а в 2015 році - добровільною ротою.

У березні 2016 року йому було покладено обов'язки командира 1-ї окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» Донецького управління командування Прикарпатської стрілецької дивізії. Згодом ця рота була перетворена на батальйон.

30 листопада 2021 року йому було присвоєне звання Героя України з врученням нагороди «Золота Зірка», найвищої державної нагороди. У указі президента Володимира Зеленського зазначалося, що Дмитрові Коцюбайлу присвоєно це звання «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».

У співбесіді з журналістами порталу «Главком» Дмитро Коцюбайло заявив, що окуповані території України необхідно звільняти виключно силовим шляхом. Він акцентував, що українці повинні покладатися на самих себе, на свою армію, на своїх героїв.

Читайте також: