Вогневий контроль ЗСУ над Кримом є питанням часу - Зеленський

Зараз Україна ще не повністю контролює ситуацію в окупованому Криму, але це лише питання часу, заявив президент Володимир Зеленський під час онлайн-промови на Другому парламентському саміті Кримської платформи. Він зазначив, що наявність російського флоту в Чорному морі спричиняла ілюзію, що Росія не подолається. Проте, Зеленський наголосив, що зараз ці ілюзії розсіюються, особливо через активне поселення Криму громадянами Росії та репресії окупанта. Він також відмітив, що російський флот втрачає можливість оперувати в західній частині Чорного моря й поступово покидає Крим.

Президент був інформований, що російські терористи втратили свої бази безпеки і надійний логістичний маршрут в Криму. Втім, Зеленський зазначив, що Україна ще не повністю контролює Крим і його прилеглі води, але це питання часу. Він відмітив зростання прокраїнських настроїв серед кримських жителів та заявив, що Україна відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки Чорного моря, що має велике значення для глобальної продовольчої стабільності.

Президент також повідомив, що наразі через "зерновий коридор" в Чорному морі вже прибули майже 50 суден для завантаження, а у найближчу перспективу очікується прибуття ще понад 50 суден. Такі дані були наведені у його промові.

Крім цього, рано вранці 24 жовтня російське Міноборони повідомило про атаку безекіпажних катерів на Севастопольську бухту. За ствердженнями гауляйтера Севастополя Михайла Развозжаєва, Чорноморський флот відбив можливу атаку підводних диверсійних сил.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR