Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках – Генштаб

Вже багато днів триває агресія Росії проти України. За останню добу було зафіксовано 54 бойових зіткнення. Ворог провів 2 ракетні та 25 авіаційних ударів, а також здійснив 25 обстрілів з реактивних систем по нашим військовим позиціям та містах. В результаті терористичних атак є жертви серед цивільного населення, а також пошкоджені будинки та інфраструктура. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних сил України 17 грудня.

Ситуація на сході та півдні України залишається напруженою. На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Авіація Сил оборони контролює державний кордон. Сіверський та Слобожанський напрямки також стикаються зі збереженням ворожої присутності та провокацій. На Куп'янському напрямку війська успішно захищаються від атак противника. На Лиманському напрямку було неприйнятно втрат. Сили оборони успішно протистоять ворогу на Бахмутському, Авдіївському та інших напрямках. На Херсонському напрямку продовжуються обстріли, але Сили оборони домінують на лінії фронту.

За добу Сили оборони нанесли удари по позиціях противника, що призвело до знищення військової техніки та засобів противника. Упродовж дня також було знищено 7 ударних безпілотних літальних апаратів.

16 грудня ворожі війська незначно продовжили свій наступ біля Бахмута, Авдіївки та Вербового.