З початку року з України намагались незаконно виїхати понад 2 тис. держслужбовців - прикордонники

Середні значення спроб нелегального перетину кордону у пунктах пропуску та по "зеленій" ділянці кордону залишаються незмінними.

За цей період понад 2 тис. держслужбовців намагалися виїхати з України без наявних законних підстав. Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

За його словами, останнім часом вдалося зафіксувати певне зменшення кількості випадків, коли порушники намагались виїхати за допомогою підроблених документів. Демченко припускає, що отримання таких документів від операторів нелегального перетину кордону стало складніше.

Якщо говорити про нелегальний перетин кордону поза пунктами пропуску, то таких спроб трохи збільшилось, - зазначив Демченко.

Він також розповів про кількість держслужбовців, які намагаються перетнути кордон.

Станом на зараз з початку року ця кількість складає 2100 осіб. Вони відправлялися, не дотримуючи умов, закріплених в правилах перетину кордону, - розповів Демченко.

Прикордонники також продовжують виявляти факти безпідставного включення осіб до системи "Шлях".

Такі факти продовжують виявлятись. Слід зауважити, що Держприкордонслужба не є адміністратором цієї системи та не добавляє осіб до неї, - зазначив Демченко.

Він також додав, що інформацію про порушення прикордонники передають відповідним органам для подальшого запобігання нелегальним схемам перетину кордону.

Прикордонники щодня затримують приблизно 20-30 осіб, які намагаються нелегально перетнути кордон. Близько 100-150 осіб отримують відмову у перетині кордону, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він розповів, що за час дії воєнного стану на "зеленій ділянці" було затримано приблизно 15 800 людей, ще 6900 були виявлені в пунктах пропуску.