За добу під Бахмутом та Авдіївкою сталося понад 50 боїв – Генштаб

Покращання ситуації на Сході України до сьогодні не відбулося. Довготривала війна між Росією та Україною триває вже 653-й день. Усього за минулу добу відбулося 89 бойових зіткнень, про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За останню добу ворог провів 57 авіаційних та три ракетних удари, а також 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, які спрямовувалися на позиції українських військ та населені пункти. У результаті терористичних атак було поранено цивільне населення, а також пошкоджені приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також вчора російські окупанти здійснили авіаційний удар, використовуючи 21 ударний безпілотник типу Shahed-136/131. Завдяки силам протиповітряної оборони України було знищено 17 безпілотників ворога.

Авіаційні удари були спрямовані на різні населені пункти різних областей України, зокрема на Харківщину, Луганщину, Донецьку та Запорізьку область. Артилерійський обстріл також відбувся біля понад 120 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не змінилася.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує підтримувати свою військову присутність у прикордонних районах і збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку наші захисники успішно відбили сім атак ворога.

На Лиманському напрямку наші сили оборони відбили всі атаки ворога.

На Бахмутському напрямку українські війська відбили 24 атаки ворога і закріпилися на досягнутих рубежах. Також незважаючи на спроби оточення, українські захисники ще тримають контроль над Авдіївкою.

На Мар'їнському напрямку наші сили продовжують стримувати ворога, завдяки чому вдалося відбити 14 атак.

На Запорізькому напрямку відбулося вісім атак, які були відбиті силами українських військ.

На Херсонському напрямку українські сили оборони продовжують утримувати свої позиції та проводити контрбатарейну боротьбу.

Удари ЗСУ по ворожих позиціях

За минулу добу авіація сил оборони нанесла п'ять ударів по позиціях противника, а ракетні війська провели удар по станції радіоелектронної боротьби. Благодаря цим діям вдалось завдати значних втрат ворогові.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські війська продовжують наземні операції та підтримують прогрес удару по лівому березі Херсонської області та змушують противника відступати. Окрім того, було відбито російські атаки в Донецькій області.

Крім того, вночі російські окупанти застосували безпілотники Shahed та зенітні керовані ракети С-300 проти України. В результаті обстрілу двоє людей були поранені, а різні райони Харкова були пошкоджені.