"За кількістю танків Росія переважає нас у рази" – військовий про ситуацію на передовій

Росіяни втрачають багато техніки і почали застосовувати більше старих машин. Однак це не означає, що вони видихнулися. Розконсервація має свій ефект.

Ті, хто каже, що у росіян закінчується техніка і ми виграємо, невігласи. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів командир батальйону "Свобода" Петро Кузик.

"Насправді у росіян і на початках була не лише нова техніка. Вони її комбінують. Під час масових наступів на прорив ішли ударні нові танки, за ними більш-менш боєздатні, а далі вже старий мотлох. Так, їхня техніка постійно вибивається. Виробництво не встигає за темпами знищення. Їм доводиться діставати стару техніку, і все більше стає розконсервованої. Але є нюанс: не повинно складатися враження, що у них дефіцит цього барахла. Вони досі переважають у танках. Навіть старий танк потужна зброя, яку важко знищити. Особливо, в руках грамотного танкіста, який стріляє з прикриття. Росіяни можуть на танках заїжджати за будинок і стріляти з вікна. Це все дуже складно", сказав Кузик.

Вся їхня розконсервація не від хорошого життя. Але загалом це діє, пояснив військовий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"За кількістю танків вони переважають нас у рази. Ті, хто каже, що у росіян закінчується техніка і ми виграємо, невігласи. Більшість новітніх танків Росії модернізація старих, а гармати залишаються майже ті самі. Як і набої. Це нагадує тактику, коли під час обстрілів запускають спочатку прості засоби, щоб перевантажити нашу систему ППО. А нові засоби, скеровані на конкретні цілі, йдуть останніми. Так само і тут. Коли на вас виїхали 14 танків, то іноді навіть немає такої кількості протитанкових ракет. Тому ця тактика росіян дієва. Створюють переваги на точках зіткнення. Крім того, на старих танках обкатують нові екіпажі. Тих, хто виживає, саджають за новіші моделі. На жаль, росіяни мають ефект, який хочуть. І це не означає, що вони виснажені і ось-ось буде перемога", уточнив Кузик.

ЗСУ захопили ще одну висоту біля Кліщіївки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). 29 вересня українські війська продовжили контрнаступ в районі Бахмута і, як повідомляється, просунулися. Тривають запеклі бої поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Російські війська продовжували обмежені контратаки в районі Бахмута безуспішно.