Головна

Загинув під час розмінування Херсонщини. Згадаймо Сергія Курінного

Сергій Курінний розмінував Херсонщину на загибель

Курінний – справжній герой

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять героїв, які віддали своє життя під час війни. Один з таких героїв – Сергій Курінний. Він був прапорщиком служби цивільного захисту і водієм-сапером. На жаль, він загинув 24 грудня 2022 року внаслідок підриву на міні під час розмінування Херсонщини.

Сергій Курінний народився 2 квітня 1988 року у Житомирі. Змалку він відчував потяг до допомоги людям і мріяв про кар'єру військового. Він служив у 95-й бригаді та був гранатометником в антитерористичній роті.

Проте, доля привела Сергія до іншої професії. Вже понад 10 років він працював у піротехнічній службі, яка завжди була його мрією. Він виконував роботу заради безпеки людей.

Протягом війни Сергій розміновував території Житомирської області та допомагав у розмінуванні Харківщини. Він розповідав про небезпечні моменти, коли російські солдати залишали мінні "сюрпризи".

Його смерть стала великою трагедією для родини та друзів. Він був люблячим чоловіком і справжнім героєм. Родина отримала посмертну нагороду – орден "За мужність".

Сергій Курінний завжди пишався своєю професією і був дуже прагнучим навчатися. Він хотів стати офіцером і придбати для відділення покращений транспорт. Його пам'ять вшанували висадженням дерев у Житомирській громаді.

Сергій Курінний завжди буде жити у серцях тих, хто знав його як надійного друга та відданий людині. Його смерть – величезна втрата для всієї країни, але його героїзм і посвячення службі залишаться назавжди в пам'яті українського народу.

Щоб вшанувати пам'ять загиблих героїв, українці проводять хвилину мовчання та запалюють свічки пам'яті. Ми пам'ятаємо тих, хто загинув у боротьбі за свободу і незалежність України.

Читайте також: