Залізничники у Німеччині оголосили масштабний страйк

Профспілка машиністів Німеччини GDL оголосила про страйк з 10 по 12 січня. В цей же час фермери також планують провести протести і перекрити дороги у Німеччині. Про це повідомляє Zdf Heute.

Членів GDL у Deutsche Bahn AG, Transdev та City Bahn Chemnitz просять припинити роботу 10 січня о 2-й годині ночі (04.00 мск) до 18.00 12 січня. Зупинка роботи DB Cargo (вантажна компанія) розпочнеться 9 січня о 18.00

GDL заявляє, що Deutsche Bahn не використала можливість перемир'я для пошуку компромісу щодо зарплати та умов праці.

У листопаді GDL висунула вимоги щодо підвищення зарплати, виплати премій та скорочення графіку роботи. Deutsche Bahn погоджується лише на одноразову премію та невелике підвищення зарплати.

Це не перший страйк співробітників залізничного транспорту. Тепер в ситуацію ще ускладнює проведення протестів фермерами, які протестують проти скорочення субсидій та вимагають зниження податків та збільшення зарплати. Фермери планують перекриття доріг у Мюнхені, Гамбургу, Вісбадені та інших містах.

Також 8 січня фермери використовуватимуть трактори, щоб виразити свій протест проти скорочення субсидій. У Берліні також заплановано акцію, в якій візьмуть участь близько 300 селян. Через ці протести може виникнути транспортний хаос.