Залужний обговорив з американським генералом потреби ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний поговорив з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Він розповів про оперативну обстановку на фронті та українські плани на найближчу, середньострокову та більш віддалену перспективи, йдеться в Telegram Головкома.

Залужний детально поінформував генерала Міллі про плани та ймовірні дії військ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серпень має бути урожайним для України: Зеленський зібрав ставку

Чиновники обговорили актуальну потребу ЗСУ в снарядах, озброєнні, засобах розмінування, засобах протиповітряної оборони, системах радіоелектронної боротьби.

"Подякував союзникам за вже надану матеріально-технічну допомогу. Продовжуємо консолідувати зусилля, щоб перемогти агресора", зазначив Залужний.

17 серпня відбулась зустріч вищого військового командування України з представниками Сполучених Штатів Америки і Великої Британії.

Генерали обговорювали співпрацю, ситуацію на фронті та потреби Збройних сил України.

У зустрічі взяли участь головком, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, заступник головкома Михайло Забродський, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

З українськими генералами зустрілися верховний головнокомандувач Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі та командувач Збройних сил США в Європі генерал Крістофер Каволі, начальник Штабу оборони Великої Британії адмірал Ентоні Радакін та представники делегацій.