Залужний планує захист дисертації в Одеській юридичній академії

Головнокомандувач Збройних Сил України, Валерій Залужний, планує захистити свою кандидатську дисертацію в Національному університеті "Одеська юридична академія". Докладніші подробиці опубліковано на сайті Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).

Після успішного захисту, Залужний отримає ступінь "доктор філософії". Тема його дисертації є "Дисертація на спеціальну тему, яка є державною таємницею в сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку, відповідно до статей 1.2.1, 4.4.3, 4.6.4 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Центральної Управління Служби Безпеки України від 23 грудня 2020 року № 383 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 14 січня 2021 року № 52/35674".

У його науковій роботі вказані ключові слова, такі як "дисципліна, службова дисципліна, військова дисципліна, військовослужбовці, дисциплінарний проступок (правопорушення), дисциплінарне стягнення, морально-психологічне забезпечення, бойовий імунітет, військова юстиція, Дисциплінарний статут Збройних Сил України".

Рада, що була утворена 11 вересня цього року під керівництвом доктора наук Дмитра Цехана, відповідає за захист дисертації. Останню інформацію про склад ради опубліковано 3 жовтня.

Варто відзначити, що Валерій Залужний закінчив Одеський інститут Сухопутних військ з відзнакою у 1997 році. У 2005 році він поступив до Національної академії оборони України, яку успішно закінчив у 2007 році з золотою медаллю.

У 2014 році він також закінчив Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського, отримавши нагороду від королеви Великої Британії - перехідний меч, за звання найкращого випускника оперативно-стратегічного рівня підготовки. Протягом 2019-2020 років він навчався на магістерській програмі з міжнародних відносин в Національному університеті "Острозька академія".

Оксен Лісовий, міністр освіти та науки України, який надіслав свою кандидатську дисертацію на кілька авторитетних експертиз, обіцяв публічно оприлюднити всі результати перевірки, як тільки отримає висновок. Також, він анонсував реформи, які чекають МОН.