Зеленський доручив створити новий рід військ, Жозеп Боррель прибув до Києва. Головне за 6 лютого

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив створити новий рід військ під назвою "Сили безпілотних систем". Згідно з цим указом, ці війська будуть відповідальні за управління безпілотними літальними апаратами. Це рішення прийнято з метою нарощування спроможностей Збройних сил у використанні безпілотних та роботизованих систем.

Українські сили підірвали російський об'єкт в Криму

У Чорному морі біля Криму українські сили підірвали російський об'єкт, який збільшував радіус дії іранських дронів "Мохаджер-6" для коригування ударів. Ці дрони використовувалися для нападу на українські позиції.

Воєнний стан продовжено в Україні

Депутати Верховної Ради прийняли рішення продовжити дію воєнного стану в Україні. Це рішення підтримали 335 народних обранців. Воєнний стан і загальна мобілізація триватимуть щонайменше до 13 травня 2024 року.

Агентурна мережа ФСБ виявлена в Україні

Служба безпеки України розкрила агентурну мережу російської ФСБ, до якої входили колишні та нинішні посадовці українських спецслужб. В результаті операції було затримано п'ять учасників групи, серед яких були колишні посадовці Головного управління розвідки Міноборони та Служби зовнішньої розвідки України.

Жозеп Боррель відвідав Київ

Високий представник ЄС з закордонних справ Жозеп Боррель прибув до Києва для обговорення підтримки України з боку Євросоюзу. Він зустрівся з українськими чиновниками та обговорив питання військової співпраці та реформ у ЄС.

Читайте також:

  • Уряд затвердив порядок здійснення перерахунку комунальних послуг
  • Нардепку Мар'яну Безуглу виключено з партії «Слуга народу»
  • Зеленський зустрівся з главою МЗС Португалії
  • Вперше в історії. Український бойовий робот знищив позиції окупантів
  • Справа про імунітет Трампа. Суд США виніс рішення