Зеленський із міністром транспорту США обговорив гуманітарний маршрут у Чорному морі (відео)

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром транспорту Сполучених Штатів Америки Пітом Буттіджеджом, який перебуває в Україні з робочим візитом. Про це повідомляє пресцентр Офісу Президента.

Зеленський відзначив, що візити представників американської влади до України є сильним виявом підтримки нашої країни зі сторони американського народу, президента США, його адміністрації, Конгресу та обох політичних партій.

"Ми вдячні Сполученим Штатам за могутню підтримку у відбудові. Це дуже важливо для України, яка щодня стикається з варварськими атаками ракетами та дронами, які здійснює держава-агресор. Але завдяки таким надійним союзникам, як США, ми стаємо сильнішими у протидії цьому злу", - підкреслив Зеленський.

Під час зустрічі було надано особливу увагу координації спільних заходів з відновлення інфраструктури України та розвитку транспортних можливостей для експорту українських товарів.

Сторони обговорили перспективи розвитку альтернативного гуманітарного маршруту в Чорному морі для транспортування української експортної продукції. Президент наголосив, що підтримка з боку Сполучених Штатів є критично важливою для надійного захисту цього маршруту від російських атак.

"Ми дуже зацікавлені в розвитку залізничної інфраструктури України, що має важливе значення для поглиблення взаємодії з європейськими країнами. Сполучені Штати мають великий потенціал для надання відповідної допомоги Україні", - підкреслив глава держави.

Як було повідомлено, сьогодні, 8 листопада, до Києва прибув міністр транспорту Сполучених Штатів Америки Піт Буттіджедж. Цей візит американського чиновника не був оголошений.