Зеленський розповів, як у нього почався 2024 рік (фото)

Президент Володимир Зеленський здійснив першу міжнародну розмову у 2024 році з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Про це глава держави повідомив у Telegram.

Зеленський підкреслив, що рік розпочато з роботи над зміцненням оборони України, зокрема з посиленням повітряного щита країни.

«Провів першу міжнародну розмову – з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Передусім спілкувалися на безпекову тематику. Поінформував Джастіна про російські удари по наших містах і селах: постійний ракетний терор, удари «шахедів». Лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч нашим силам ППО вдалося знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів», – розповів Зеленський.

Крім того, президент України подякував Трюдо за готовність допомагати в посиленні захисту українського неба, зокрема за постачання додаткових систем і ракет до них.

Також лідери обговорили роботу над безпековими гарантіями й домовилися про активізацію двостороннього діалогу для укладення відповідної угоди.

«Розмовляли й про підготовку четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації Формули миру. Зустріч відбудеться в середині січня в Давосі. Я вдячний і Джастіну особисто, і Канаді за відповідну підтримку на глобальному рівні наших зусиль», – зауважив Зеленський.

Зеленський підкреслив, що допомога від Канади для України збережеться і надалі, як у збройній силі на полі бою, так і у фінансовій сфері. Він також сподівається на перемогу й мир.

Згадаємо, що у своєму новорічному привітанні Зеленський побажав Україні перемоги й миру.

Висновок

Перший міжнародний дзвінок у 2024 році президента Володимира Зеленського став з Канадою, з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо. Лідери обговорили безпеку України, зокрема про удари російських дронів та пошкодження цивільних об'єктів. Вони також домовились про активізацію двостороннього діалогу та підготовку до зустрічі радників. Зеленський відзначив готовність Канади допомагати в захисті українського неба і підсиленні збройних сил. Він також висловив вдячність за глобальну підтримку країни у реалізації Формули миру.