Зеленський сказав, скільки ракет С-300 накопичила Росія і як захистити Україну від ударів

Зеленський сказав, скільки ракет С-300 накопичила Росія і як захистити Україну від ударів

Зеленський: РФ має перевагу у ракетному озброєнні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ нагромадила близько 10 тисяч ракет системи С-300, що дозволило їй отримати перевагу у цьому сегменті озброєнь.

Про це він сказав під час розмови із журналістами видання The New York Times.

Однак, за твердженням Зеленського, у світі є аналогічні ракетні системи, здатні ефективно протистояти російським С-300, а деякі навіть перевершують їх за своїми характеристиками. В Україні поки що немає ні достатньої кількості таких аналогів, ні дозволу їх застосовувати проти цілей на території Російської Федерації.

Президент наголосив, що використання зброї для поразки військових об'єктів на російській землі є мірою оборони та захисту. Адміністрація Байдена поки що не дозволяє застосовувати західну зброю за цілями на території РФ. Україна використовує власні ракети та дрони, проте хотіла б отримати "вогневий щит" поблизу кордону для захисту від російських обстрілів.

Зеленський зазначив, що російські війська обстрілюють українські села із прикордонних населених пунктів РФ, знаючи, що зустрічного вогню не буде.

"Коли ми говоримо про ATACMS, Storm Shadow, Scalp, HIMARS і снаряди до них, то ми не маємо дозволу бити ними територією РФ, їхніми військовими розташуваннями, штабами. Як нам захиститися від цих ударів?", - запитав глава держави.

Нагадаємо, раніше у Німеччині висловилися про обмеження щодо використання Україною західної зброї проти РФ.

Крім того, глава МЗС Польщі озвучив  позицію своєї країни щодо застосування західної зброї для ударів по Росії.

Читайте також: