Зеленський виступив у Національному університеті оборони США (відео)

Президент Володимир Зеленський 11 грудня почав відвідування Сполучених Штатів та виголосив промову в Національному університеті оборони США. Про це він оголосив на своїй сторінці у Facebook.

У своїй промові президент написав, що Америка та інші вільні нації світу мають вірити у свою силу та лідерство, щоб диктатори почували сумнів щодо своєї здатності обмежувати свободу.

Президент також зазначив, що проблеми, з якими зіткнувся Конгрес США щодо нової допомоги для України, ще більше надихають Путіна.

Зеленський закликав підтримувати верховенство права, інституції та альянси, які захищають демократію та забезпечують безпеку, зокрема НАТО.

Президент висловив впевненість, що свобода може бути сильнішою за будь-якого її ворога, і що свобода повинна перемагати завжди, коли їй кидають виклик.

Володимир Зеленський розпочав відвідування США зустріччю з американським міністром оборони та головою Об'єднаного комітету начальників штабів. Також він має намір зустрітися з президентом США та виголосити промову перед сенаторами.

Крім того, очікується, що Вашингтон оголосить новий пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.