Зеленський зібрав військовий кабінет. Була відверта розмова з генералами

У четвер, Президент України Володимир Зеленський провів засідання військового кабінету у спеціальному форматі.

Глава держави повідомив про це, заявивши про присутність на засіданні головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова, голову СБУ Василя Малюка і міністра оборони Рустема Умєрова.

Зеленський наголосив на важливості особистої присутності командувачів на місцях і зазначив, що обговорювалися доповіді щодо напрямків, оборонних та наступальних дій, а також спеціальних завдань. Президент підкреслив, що розмова була відвертою і націлена на найважливіші теми.

Зеленський також повідомив про отримання плану подальших дій з конкретними термінами та розрахунками, який підкріплений постачанням від партнерів і власним виробництвом. Він також зазначив про необхідність нарощування спроможностей українського оборонно-промислового комплексу.

Загалом, засідання було конструктивним і президент висловив впевненість у подальшому розвитку ситуації.

  • Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і ведуть штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, повідомив вранці Генеральний штаб ЗСУ.
  • Протягом 610 днів українські воїни знищили понад 297 120 російських окупантів, 9715 броньованих машин ворога, 5141 танк, 320 літаків і 324 гелікоптера, 20 кораблів і катерів і підводний човен росіян.