Зеленський зробив прогноз щодо тривалості війни

Президент Володимир Зеленський заявив, що конфлікт в Україні завершиться не так швидко, як би всі хотіли. Він висловив свою думку під час зустрічі з журналістами Fox News та The Sun.

Зеленський наголосив на важливості уваги до України з боку світової спільноти в її боротьбі за свободу.

Він висловив розчарування, що дехто ставиться до цього конфлікту як до розважального фільму, очікуючи постійної зміни сюжету та нових сюрпризів. Президент наголосив, що для українських воїнів це щоденна важка праця, а не фільм. І хоч війна триває довго, вони не здаються та не втрачають мотивації продовжувати боротьбу.

Зеленський також заявив, що війна закінчиться не так швидко, як би всі хотіли, але він запевнив, що Україна не зупиниться та не опустить руки в цій боротьбі.

Нагадаємо, що Росія продовжує воювати проти України вже 635 днів. За останню добу відбулося 46 бойових зіткнень.

Також за останню добу російські окупанти здійснили авіаційний удар, використовуючи ударні безпілотні літальні апарати. Загалом було знищено 15 з 20 таких апаратів завдяки протиповітряній обороні.

Крім того, ворог завдав 1 ракетного та 17 авіаційних ударів, а також виконав 94 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах. Ці атаки призвели до жертв серед цивільного населення та спричинили руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури, включаючи приватні житлові будинки.