ЗМІ розповіли про особливості вербування росіянок на війну проти України

Російський батальйон під назвою "Еспаньола" почав набирати жінок для участі в штурмових загонах, з метою направити їх на війну проти України. Цю інформацію оприлюднило видання "Важливі історії".

Батальйон пропонує жінкам змогу "реалізуватися" не тільки в снайперській справі. Згідно зі заявою батальйону, жінки в їх бригаді можуть працювати як у штурмових загонах, так і в медицині, зв'язку, а також в підрозділах Радіоелектронної розвідки та боротьби і БПЛА.

Одна з журналісток "Важливих історій" підкинула завдання одному з адміністраторів Telegram-каналу під назвою "Еспаньйоли", притворюючись кандидаткою, і дізналася більше про деталі військової служби.

Згідно з отриманою інформацією, перший контракт з цим батальйоном укладається на шість місяців, з яких 1-2 місяці йдуть на навчання та злагодження. Зарплатня становить 110-120 тисяч рублів ($1200-1300), але вона подвоюється в ході війни в Україні.

Другий контракт можливий на тривалість від трьох місяців і обговорюється індивідуально. При підписанні першого контракту передбачується одноразовий платіж у розмірі 50 тисяч рублів ($560).

  • Перший абзац
  • Другий абзац

У разі поранення жінка отримає від 1 до 3 мільйонів рублів ($11-33 тисяч), а при смерті близьких родичів виплата становить 5 мільйонів рублів ($56 тисяч).

Також відзначається, що контракт на військову службу укладається з ПВК "Редут", до якої належить батальйон "Еспаньола". Завдяки цьому контракти є строковими, і наказ Міноборони про їх дію до кінця війни проти України не діє на них, коли жодного разу не поширюється.

  • Третій абзац
  • Четвертий абзац

Слід нагадати, що представник Головного управління розвідки України, Андрій Юсов, заявив, що мобілізація в Росії не припинялася, хоча офіційно її не оголошують з міркувань страху перед протестами.

Також варто відзначити, що Росія використовує найманців в ПВК "Редут" для активізації штурмових заходів в Україні. Однак цей проект не має такого масштабу, як колишня ПВК "Вагнер".