ЗСУ підбили "Нептуном" вкрадений росіянами корабель "Костянтин Ольшанський"

Українські війська вражають російський корабель "Костянтин Ольшанський" на півострові Крим.

Про це заявив представник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук.

"Корабель цей мав використовуватися Україною. Тому було ухвалено рішення про поразку цієї одиниці нашим 'Нептуном'", - пояснив Плетенчук.

Зазначимо, що цей корабель росіяни вкрали з України 10 років тому, під час окупації Криму. Протягом 9 років він використовувався як запчастини для російського Чорноморського флоту, але останнім часом вирішили відновити його. Ймовірно, це було зроблено для того, щоб видати його за пошкоджену одиницю "Мінськ" або "Оленьогірський гірник".

Речник ВМС зазначив, що точний обсяг пошкоджень корабля наразі встановлюється, але уже зараз можна сказати, що він втратив боєздатність.

Поразка російських об'єктів

Варто зазначити, що війська України також ударили по російським об'єктам на Криму 24 березня. Були зафіксовані попадання в БДК "Ямал" та "Азов", центр зв'язку та декілька інфраструктурних об'єктів у Севастополі.

Також варто відзначити, що росіяни навіть допомагають ЗСУ знищувати свій власний флот. Недавно вони навчались та випадково затопили власний траулер "Капітан Лобанов" під час навчань через пошкодження ракетою.