ЗСУ потрібно мобілізувати 500 тис. людей? Залужний зробив заяву

Головнокомандувач ЗСУ про мобілізацію

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що військове командування України формує запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс на постійній основі. За словами Залужного, запиту на конкретну цифру 400-500 тис. мобілізованих уряд не подавав. Він також додав, що ця цифра враховує покриття поточного військового некомплекту, формування нових частин та прогнозування майбутніх втрат.

«Ми цю цифру сформували і на наступний рік. Ця цифра враховує покриття поточного військового некомплекту, який виник, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, які можемо понести протягом наступного року», - заявив Головнокомандувач.

Залужний також заявив, що не може коментувати, в які підрозділи потрібно мобілізувати ці 450 тис. осіб, оскільки це є військовою таємницею. Він додав, що питання придатності до військової служби визначає ВЛК, а не група інвалідності. Залужний закликав зрозуміти, що військо повинні поповнювати люди, які можуть фізично воювати.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації в Україні. Відсутність законопроєкту породжує невизначеність і поширення фейків про блокпости та «Дію», зазначив голова парламентської фракції «Слуга народу», Давид Арахамія. За словами Арахамії, військове командування заявило про необхідність мобілізувати 500 тис. осіб, а президент вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах.