ЗСУ просунулися біля Бахмута й Новопрокопівки - карти боїв

Збройні сили України на фронті продовжують контрнаступ на декількох напрямках.

Сили оборони просунулися вперед в районі Бахмута Донецької області, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки на Запоріжжі, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях досі напружена.

Українські сили утримують позиції в радіусі 40 м від залізничного полотна поблизу Кліщіївки на Донеччині. Російські військові також стверджують, що українські війська відновили бронетехнічні штурми поблизу Кліщіївки та Андріївки в напрямку залізничної колії. Тривають бої в суперечливих "сірих зонах" на північний схід і південний захід від Андріївки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окрім цього, за інформацією російських джерел, українські сили продовжували обмежені наступальні операції на лінії Авдіївка-Донецьк, де незначно просунулися.

На заході Запорізької області ЗСУ досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри за 4 жовтня показують, що Сили оборони незначно просунулися вздовж невеликої місцевої дороги на схід від Новопрокопівки приблизно в 5 км на південний схід від Роботиного. Українські сили також утримують позиції поблизу системи окопів, яка пролягає вздовж траси Оріхів-Токмак між Роботиним і Новопрокопівкою.

Російські військові відзначають, що ЗСУ посилили обстріли вздовж лінії Роботине-Копані приблизно за 5 км на північний захід від Роботиного. Деякі російські джерела стверджують, що українські сили просунулися до деяких російських оборонних окопів на цій лінії протягом останнього дня.

Російська армія 4 жовтня продовжила контратаку на заході Запорізької області. Окупанти відновили там деякі позиції. Російські сили атакували поблизу Роботиного та Вербового. Декілька російських джерел стверджували, що російським десантникам (ПДВ) вдалося відкинути українські сили приблизно на 2 км біля Вербового 4 жовтня. Російський військовий блогер опублікував кадри, де яких загін десантників 7-ї дивізії ПДВ РФ нібито зачищає захоплений український опорний пункт між Роботиним і Вербовим.

Російські окупанти воюють застарілим озброєнням, і кажуть, що їм бракує нагород.

Зокрема, російські бойовики з батальйону "Восток" скаржаться на те, що командування недостатньо нагороджує батальйон за його самовідданість у складі російського оперативно-тактичного з'єднання "Каскад".

Окупанти також заявили, що військове командування не виконує свої обіцянки. Мовляв, з початку повномасштабного вторгнення особовий склад воював на передовій замість того, щоб виконувати функції "зачистки" після штурмів.