ЗСУ знищили ворожий комплекс РЕБ "Борисоглебск-2" - перший задокументований випадок

Збройні Сили України знищили російський автоматизований комплекс радіоелектронного придушення РБ-301Б "Борисоглебск-2".

Це перший задокументований випадок. Раніше Силам оборони вдалося захопити таку техніку як трофей, повідомили Ракетні війська та артилерії ЗСУ.

Техніку знищено в районі Новопетрівки в Донецькій області.

"Наразі ЗСУ ведуть активну роботу проти російських комплексів РЕБ, і це побічно підтверджує той факт, що українські дрони зустрічають менше перешкод на своєму шляху і можуть долетіти до глибоких тилів Збройних сил РФ", - йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Перші вісім комплексів були поставлені у російські війська у 2013 році, за 2014-15 роки було поставлено 14 комплексів, пишуть ресурси окупантів.

У склад "Борисоглебска-2" включений пункт управління Р-300КМВ та окремі машини з різним радіоелектронним обладнанням.

Повний комплект комплексу включає дев'ять різних машин із різним набором обладнання. Усі засоби комплексу розміщуються на самохідних шасі МТ-ЛБ, доопрацьованих у зв'язку зі встановленням нового спеціального обладнання.

Після прибуття на місце роботи комплексу потрібно близько 15 хвилин на розгортання всіх засобів та підготовку до бойової роботи.

Українські війська продовжують ведення оборони на сході та півдні України.

Тривають наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Сили оборони знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

Останнім часом ЗСУ активно вибивають техніку окупантів: знищено вже понад 6,5 тис. артилерійських систем, понад 9 тис. бойових броньованих машин, близько 9 тис. автомобільної техніки і автоцистерн, більше 800 реактивних систем залпового вогню і таке інше.