Зустріти Різдво просто неба: Ірландія розмістить 950 біженців з України у наметах

Зараз в Ірландії продовжується розміщення українців у наметовому містечку, незважаючи на зимовий період. Цей притулок в Страдбаллі Естейт описується як житло, яке готове до зимових умов. Це містечко відоме проведенням музичного фестивалю Electric Picnic.

Кожним тижнем тут буде розміщено ще 950 осіб, які прибуватимуть поетапно. Прийом біженців почався в понеділок. Протягом цього тижня Департамент інтеграції Ірландії повідомив, що принаймні 100 біженців з України проживатимуть у цьому містечку.

Представник Департаменту інтеграції пояснив, що будівельні та відновлювальні роботи на майданчику були завершені ще восени, але питання вартості житла залишається невідповідним. Процес розміщення біженців розпочався в обмеженому режимі.

За словами посадовців, сюди не направлять сім'ї з дітьми віком до двох років або людей із інвалідними візками. До кінця тижня очікується розміщення до 100 біженців. Розміщення здійснюється у співпраці з допоміжними організаціями.

Наразі немає точної інформації щодо вартості розміщення кожного українського біженця. За словами членки ради графства Лиш, варіанти різні і немає точних сум. Раніше, із з урахуванням складнощів, було вирішено не використовувати це місце для розміщення біженців. Однак тепер притулок працює, оскільки у місті не вистачає інших приміщень для проживання.

Володіння у Stradbally Estate, куди розміщено містечко, було підготовлене в минулому році. Притулок має окремий вхід, ванні кімнати, опалення та ізоляцію. Всі намети також додатково опалюються та мають допоміжні приміщення.

Прапор Напірного батальйону. Нагадаємо, що частина українських біженців у Ірландії була розміщена у наметах. Оскільки владі Ірландії стояло завдання розмістити 93 тисячі українців, було прийнято рішення використовувати всі доступні варіанти, включаючи цей. Українці сплять на килимах, які захищають їх від бруду. Але коли йде дощ, всередині намету утворюються калюжі. Люди також відчувають всі негоди.

Влада Ірландії розглядає можливість зменшення допомоги, яка надається українським біженцям. Щотижневі виплати можуть бути скорочені з 220 євро до 38,8 євро. Рішення таке зумовлене високими витратами. Уряд також розглядає обмеження терміну перебування у державному житлі до 90 днів для біженців, що тікають від війни. Пропозицію про уповільнення потоку біженців представив прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар через складнощі з наданням житла для них.