Африканські держави не спішать на зустріч з Путіним

Більшість африканських лідерів проігнорували саміт Росія-Африка.

З 54 країн Африканського континенту тільки 17 будуть представлені на саміті в Петербурзі главою держави. Ще 10 країн відправлять до Росії прем'єр-міністрів, пише видання The Moscow Times.

Більшість інших надішлють делегації на чолі з віце-прем'єром, міністром або просто послом. П'ять африканських держав вирішили проігнорувати саміт зовсім.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Міністерстві закордонних справ Росії запевняють, що не образилися на ті країни, які не стали відправляти в Росію главу держави.

"Запрошення були направлені главам всіх африканських держав. Ми не будемо в претензії тому, що, по-перше, у них можуть бути якісь інші заздалегідь заплановані заходи, які передбачають участь глав держав. А по-друге, хто зміг, той і зміг", заявив посол з особливих доручень МЗС РФ Олег Озеров.

Саміт відбудеться 27-28 липня. Володимир Путін планує особисто зустрітися з кожним з прибулих лідерів африканських держав.

У Кремлі вже пообіцяли, що російський президент виступить з великою промовою, в якій розповість про "новий світопорядок", заснований на "багатополярності і рівності" всіх держав.

Росія підносить цей саміт підносить як новий дипломатичний прорив і доказ великої значущості РФ у світі.