"Перемог немає, а ненажерливе суспільство є": Зеленський пояснив активізацію російських ударів по Україні

Після активних зимових атак по Україні росіяни ненадовго зменшували їх інтенсивність.

Але нині кількість російських ударів знову зростає. Про це на спільному брифінгу з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві 9 травня сказав президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

Він також пояснив причини такої активізації агресора.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На мою особисту думку, треба військово-політичному керівництву РФ "продавати" своєму суспільству щось, тому що перемог ніяких немає, а ненажерливе суспільство є. Ми бачимо, як вони підтримують ті чи інші радикальні дії або кількість смертей українців. Вони завжди радіють цьому", ‒ сказав Зеленський.

Він також наголосив, що Бахмут росіянам "продати" не вийшло. Вони не змогли його захопити до 9 травня. Хоча це була важливим для загарбників.

"І хоч, на жаль, не існує вже цілого міста, там все зруйновано абсолютно. Росія так любить Донбас, що ніколи там не була. Тим не менш, вони можуть "продавати" це інформаційно як ту чи іншу перемогу ‒ захоплення або руйнацію того чи іншого міста. Але їм не вдалося, тому перед 9 числом треба було показати, що щось вони знову зруйнували, але й 9-го у них не вийшло", ‒ наголосив Зеленський.

Україна зможе перемогти агресора у повномасштабній війні, розв'язаній Російською Федерацією. Країні для цього необхідна пропорційність українських можливостей тим, які має Росія, заявив 9 травня президент Володимир Зеленський.

Російські загарбники сьогодні, 9 травня, ще можуть продовжувати ракетний терор проти мирних українських міст. Ворог намагатиметься тримати в напрузі Україну. Про це розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.