Пишний підтвердив плани НБУ ввести ліміти на перекази з картки на картку: суми

Пишний підтвердив плани НБУ ввести ліміти на перекази з картки на картку: суми

Національний банк України (НБУ) планує встановити обмеження на перекази грошей з однієї картки на іншу. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний під час засідання фінансового комітету Верховної Ради.

За його словами, в даний час Національний банк проводить консультації з волонтерськими організаціями для обговорення запланованих обмежень.

"Зараз у нас триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Ми хочемо, щоб політика, яку НБУ реалізує в цьому непростому з погляду суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозуміла і сприймалася тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення", - заявив Пишний.

Також глава НБУ зазначив, що це вже другий раунд обговорень з волонтерською спільнотою. Банк збирає та аналізує їх думки та пропозиції і має намір знайти рішення для цієї "непростої, але небезпечної проблеми".

Наразі НБУ продовжує вдосконалювати проект рішення про обмеження на операції "з картки на картку". Попередньо розглядається варіант обмежень до 30 операцій та до 100 тисяч гривень на місяць в одному банку.

Раніше вже надавали поради, як обійти ліміти на перекази з картки на картку.

Читайте також: