Понад дві сотні обстрілів за добу: у ЗСУ розповіли про бої за Бахмут

Понад дві сотні обстрілів за добу: у ЗСУ розповіли про бої за Бахмут

"Великий" російський наступ на сході України, який анонсувало керівництво РФ, наткнувся на міцну оборону українських військ.

Зокрема, попри запеклі бої, окупанти досі не можуть оточити чи захопити Бахмут на Донеччині. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, нинішні безуспішні атаки і є елементами анонсованого "великого" наступу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Але вони наткнулися на те, що керівництво наше бачило їхні наміри, прогнозувало. Вибудувало грамотну ешелонну оборону. Ще на етапі розгортання військ часто накривали їх ракетними ударами або ударами артилерії чи авіації. Тому ніяких значних успіхів ворог не досяг, у першу чергу, головного ‒ прорвати оборону", ‒ сказав Череватий.

Однак, попри те, що окупанти не просуваються, на сході України тривають важкі бої. Їх епіцентром залишається місто Бахмут.

"За добу там відбулося 35 боєзіткнень, з них 29 у районі самого міста і околиць. 222 рази ворог обстрілював весь Бахмутський напрямок і ствольною артилерією, і РСЗВ. 44 обстріли здійснено по самому місто. 107 окупантів було знищено, 137 зазнали поранень", ‒ розповів Череватий.

За його словами, активні бої також тривають на Лимансько-Куп'янському напрямку. На цій ділянці фронту ворог найактивніше застосовує артилерію.

Окупаційні війська Росії в Бахмуті на Донеччині зазнають втрат і видихаються. Збройні сили України "зовсім скоро" скористаються цим, як це було під час вигнання загарбників з Київської та Харківської областей. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський.

Сили оборони України провели низку контратак у Бахмуті та західніше міста. Таким чином було дещо знижено тиск російських загарбників на шляхи постачання підрозділів ЗСУ. Водночас росіяни активізувалися на Авдіївському напрямку. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Читайте також: