Популярність Зеленського в країнах НАТО впала – опитування Pew

Популярність Зеленського в країнах НАТО впала – опитування Pew

За останній рік, дії президента України Володимира Зеленського отримали менше підтримки та зіткнулися з більшою критикою в країнах НАТО та інших частинах світу.

За даними дослідження центру Pew, у 35 країнах, де проводили опитування, 40% дорослого населення вважають зовнішню політику президента Зеленського правильною, а 46% не схвалюють його дії щодо світових справ.

Тільки у семи країнах більшість опитаних мають впевненість в тому, що президент України вміє орієнтуватися в міжнародних справах.

Погляди на Путіна залишаються негативними в Європі та Північній Америці, але трошки змінилися за останній рік у деяких країнах.

Серед країн з найбільшою довірою до президента України варто виділити Швецію, де йому довіряють 80%. Також понад 60% опитаних відчувають довіру до Зеленського в Канаді, Нідерландах, Великобританії, Японії та Австралії.

З 2023 року рівень довіри до Зеленського значно знизився в країнах, особливо в Польщі. У Польщі 48% опитаних довіряють Зеленському, що на 22% менше, ніж у 2023 році. Також довіра до президента зменшилася у Південній Кореї та Південній Африці. Зниження довіри також відбулося у Австралії, Франції, Німеччині, Нідерландах, Іспанії, Швеції та США.

У Польщі 44% опитаних вважають, що країна надає забагато допомоги Україні, тоді як 45% вважають, що надає достатньо підтримки.

У США третина запитаних вважають, що їхній уряд надає надмірну підтримку Києву. 24% опитаних заявили, що допомога недостатня, і 25% вважають, що країна надає належну підтримку.

В загальному, у світі панує негативне відношення до Росії та президента Путіна. Але в останній рік погляди на них трошки змінилися у деяких країнах, особливо в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та країнах Африки на південь від Сахари.

У Малайзії прихильність до Путіна висловлюють майже 60% населення, а у Бангладеш, Перу, Таїланді та Тунісі - приблизно половина населення.

Потрібно відзначити, що у країнах з низькими доходами багато респондентів відмовились дати відповідь щодо довіри до Путіна.

В загальному, у різних країнах 73% опитаних не довіряють Путіну.

Джерело: Голос Америки

Читайте також: