Повітряні сили повідомили, чому РФ взяла паузу в масованих атаках «Шахедами»

Повітряні сили України в повітрі
Повітряні сили України в повітрі

Війська РФ зупинили масовані атаки дронами-камікадзе

Війська РФ взяли перерву у масованих атаках дронами-камікадзе, щоб накопичити засоби ураження. За словами речника Повітряних сил ЗСУ, ці атаки є дорогими і вимагають попереднього аналізу та розвідки.

Насправді Shahed – це досить недешева зброя. Ворог проводить аналіз, розвідку, виявляє шляхи/маршрути, де вони застосовували, де розташовані наші ППО, радіолокаційні станції – наголосив він.

Він також зазначив, що наразі окупанти проводять поодинокі атаки безпілотниками, але періодично можуть знову перейти до масованих атак.

Зараз ми бачимо таке тимчасове затишшя. Однак час від часу ми бачимо і поодинокі атаки. Як сьогодні було три безпілотники типу Shahed – додав речник.

Президент Володимир Зеленський провів нараду з військовими та урядовцями, де обговорювалось питання дронів та РЕБ.

Окупанти активно зміцнюють захист для протидії українським безпілотникам, але їм важко розгорнути мобільні вогневі групи в необхідному масштабі.

Надії на українські розвідувальні дрони тривають. Інженери компанії Evolve Dynamics працюють над технологією, яка допоможе дронам залишатися в небі навіть під час електронного придушення з боку Росії.

Читайте також