Скільки "азовців" у полоні в РФ: названа цифра

Скільки

У полоні російських окупантів досі залишаються 729 воїнів з окремого загону спеціального призначення "Азов".

Захисників України утримують у різних місцях, інформацію про них Україна отримує від звільнених військових, вона є досить спорадичною. Про це в інтерв'ю ведучій 1+1 Наталії Мосейчук розповів колишній бранець окупантів, захисник "Азовсталі" Богдан Кротевич ("Тавр").

Як зазначив Кротевич, що його побратимів росіяни тримають у різних місцях. Достеменно сказати, де зараз перебуває той чи інший воїн неможливо.

"Наразі вони не перебувають в одному місці. І в нас є інформація станом на якусь дату, наприклад 28 грудня 2022 року. За місяць людину могли перевести в інший заклад, її стан міг як покращитися, так і погіршитися", зазначив "Тавр".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Про місце перебування та стан полонених, яких досі не вдалося визволити, інформацію збирають від захисників, які повернулися додому у рамках обмінів.

"Вони кажуть, коли бачили якогось побратима і в якому стані. Стан у них м'яко кажучи незадовільний. Все одно окупанти застосовують фізичний і психологічний вплив", зазначив Кротевич.

Водночас ще один захисник "Азовсталі" Ілля Самойленко ("Гендальф") наголосив, що до військовополонених "азовців" загарбники застосовують фізичний та психологічний тиск, "вибиваючи" з них зізнання у вигаданих злочинах.

"Яку інформацію вибивати питання. Але в їхній парадигмі важливіше, з кого вибивати, і яким чином", вважає Самойленко.

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей. Це оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші наші герої. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Крім того, вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью. А також тіло загиблого добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну, Євгенія Кулика.