Шотландія скоротить допомогу українським біженцям: що відомо

Портрет українського біженця, заплакана жінка
Портрет українського біженця, заплакана жінка

Уряд Шотландії скоротить допомогу українським біженцям

Війна в Україні змусила мільйони людей шукати притулку в інших країнах, у тому числі в Шотландії. Уряд країни надавав українським біженцям житло та підтримку. Проте, через фінансові проблеми, Шотландія вирішила скоротити програми допомоги.

Уряд Шотландії планує зменшити витрати, що становлять понад 188 мільйонів фунтів стерлінгів. Фінансування на психічне здоров'я, благодійні організації та соціальні послуги буде скорочено. Тепер українським біженцям доведеться платити за обіди, які раніше були безоплатними.

За словами міністра фінансів Шотландії Шоні Робісон, такі заходи потрібні через додаткові витрати уряду у розмірі 800 мільйонів фунтів стерлінгів, які пов'язані з інфляцією, пандемією та війною в Україні.

Найбільші урізання були зроблені у сферах охорони здоров'я, психічного здоров'я та соціальної допомоги. Отримання фінансування зменшили в національних службах і в секторі освіти.

Також скоротяться витрати на маркетинг, зокрема в галузі туризму та декарбонізації. Бюджет на поїздки буде вилучено, що є результатом завершення пілотного проекту пікових залізничних тарифів.

У даний час українці мають можливість отримати грошову допомогу за програмою NRC.

Читайте також