Уряд почав реформу Укроборонпрому – Шмигаль

Уряд почав реформу Укроборонпрому – Шмигаль

У вівторок, 21 березня, уряд почав реформу держконцерну Укроборонпром.

Вона направлена на підвищення ефективності оборонно-промислового комплексу України. Про це на засіданні Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні уряд розпочинає перетворення державного концерну Укроборонпром в акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Це не просто зміна вивіски, це реформа, яка готувалася тривалий час ще до початку повномасштабного вторгнення Росії", сказав він.

За словами прем'єра, наразі Україні як ніколи потрібна ефективність в оборонно-промисловому комплексі.

Шмигаль зазначив, що слід ввести корпоративну модель управління. Також потрібно створити умови для залучення інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, відповідні зміни також дозволять посилити взаємодію з західними союзниками України.

"Ми хочемо побудувати в Україні один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів у світі. Це потрібно насамперед для нашої безпеки, але також сприятиме економічному розвитку та відновленню української економіки", додав Шмигаль.

Після засідання уряду представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що Кабмін утворив акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" шляхом перетворення Укроборонпрому. 100% його акцій належать державі.

Також було встановлено статутний капітал товариства у розмірі 237 млн 071 тис. грн, який формується за рахунок майна державного концерну Укроборонпром.

Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати.

Це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства концерну розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном. Про це повідомляє пресслужба концерну.

Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряду 125 мм.

Читайте також: