В ISW проаналізували поточну ситуацію в Бахмуті

В ISW проаналізували поточну ситуацію в Бахмуті

7 березня Збройні сили України завершили контрольований відхід зі східного Бахмута через річку Бахмутка. 8 березня російським військам вдалося зайняти майже половину міста (не менше 50%).

Наступ армії РФ на сході українських територій досягне кульмінації, якщо окупантам вдасться зайняти Бахмут Донецької області, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Тепер війська ворога сконцентрують свої атаки на північному заході й південному заході Бахмута на північ від Опитного і на південь від Ягідного, відповідно. Таким чином росіяни спробують обійти річку Бахмутку", вважають аналітики.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас армії РФ навряд чи вдасться швидко присунутися за межі Бахмута через відсутність відповідних ресурсів для початку маневрів, вважають в ISW.

Більшість російських підрозділів виснажені й без додаткового підкріплення своїх сил не мають потенціалу.

Президент Володимир Зеленський провів учора нараду з військовими і розвідкою. Битва за Бахмут і увесь Донбас це зараз перший пріоритет. Стратегічне завдання успіх України в битві за всю тимчасово окуповану територію нашої держави, сказав президент.

Бої в районі Бахмута досягли найвищого рівня напруження, сказав командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Російським окупантам не вдається просуватися, по них наноситься вогонь, сказав речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.