В Україні пропонують надати броню від мобілізації всім працівникам однієї з галузей

В Україні пропонують надати броню від мобілізації всім працівникам однієї з галузей

Українські водії можуть отримати повну броню від мобілізації

В Україні пропонують надати броню від мобілізації 100% військовозобов'язаним чоловікам, які працюють у сфері перевезень.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на зареєстрований у Раді законопроект №11334.

Після набуття чинності оновленим законом про мобілізацію багато водіїв вантажівок та автобусів зіткнулися з проблемами. Побоюючись призову до армії, частина перевізників не повернулася з-за кордону, кинувши там свої фури. Почастішали випадки, коли водіїв забирали у військкомати прямо через кермо, не даючи їм можливості завершити рейс.

Перевізники, які займаються внутрішніми вантажоперевезеннями, змушені об'їжджати блокпости польовими дорогами. Багато чоловіків просто звільнилися, щоб уникнути мобілізації.

На даний момент підприємства, що займаються вантажо- та пасажироперевезеннями, мають право забронювати від призову лише половину своїх співробітників за умови, що фірма буде визнана критично важливою.

Однак цього виявилося замало для вирішення кадрових проблем у галузі перевезень. Через небажання чоловіків сідати за кермо вся система опинилася під загрозою знищення.

Щоб виправити ситуацію, депутати запропонували законопроект про 100% броню від мобілізації для всіх військовозобов'язаних, які працюють водіями та у суміжних професіях, включаючи фізосіб-підприємців.

Раніше українцям розповіли, скільки будуть заробляти ФОПи для бронювання.

Читайте також: