Зеленський збирав Ставку: про що говорили

Зеленський збирав Ставку: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 8 травня, провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Учасники заслухали інформацію про наслідки нещодавніх повітряних атак з боку російських військ та про їх подолання. Обговорили можливості посилення захисту людей та об'єктів цивільної та критичної інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба президента.

Заслухали також доповіді про оперативну ситуацію на фронті та плани окупантів на найближчий час. Командувачі доповіли про перебіг бойових дій на ділянках фронту в межах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Хортиця", "Таврія", "Одеса", "Північ".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Учасники засідання проаналізували стан забезпечення підрозділів сил оборони України озброєнням і боєприпасами, а також стан підготовки й комплектування особовим складом і технікою новостворених бригад. Окремо було заслухано доповідь про постачання артилерійських боєприпасів і ракет усіх типів для потреб українського війська в поточному році", йдеться у повідомленні.

У засіданні взяли участь керівник Офіса президента Андрій Єрмак, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. А також командувачі родів військ та оперативних напрямків. До засідання Ставки долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Україна цими днями активно готується до нових заходів у травні й червні. Про це у традиційному зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

Він додав, що дуже важливо, щоб світ знав про кожен факт російського терору проти наших людей, щоб світ говорив про те, що робить держава-терорист, і про те, як ми захищаємо життя.

Читайте також: