60 днів, щоб прийти до ТЦК: українських пенсіонерів можуть зобов'язати стати на військовий облік

Українські пенсіонери будуть ставати на військовий облік

За інформацією "Судово-юридичної газети", українські пенсіонери зобов'язані стати на військовий облік.

Рада працює над законопроектом щодо посилення процесу мобілізації, в якому пропонується внести законодавчі зміни щодо військового обліку пенсіонерів з силових структур та митних органів.

Відповідно до запропонованого підпункту 1 пункту 2 розділу II законопроекту, колишні працівники національної поліції, МВС, оперативно-рятувальної служби, Державного бюро розслідувань, кримінально-виконавчої служби, судової охорони, податкової служби, митної служби і бюро економічної безпеки України будуть зобов'язані стати на військовий облік.

Це стосується колишніх працівників: Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, органів та підрозділів Державного бюро розслідувань, кримінально-виконавчої служби, судової охорони, податкової служби, митної служби та бюро економічної безпеки України.

Проте, таким категоріям осіб надається лише 60 днів для проведення процедури становлення на військовий облік після набрання законом чинності.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пропонує змінити законопроект і не включати до нього працівників Державного бюро розслідувань без спеціальних нагород та працівників Національного антикорупційного бюро.

Зазначимо, що наразі у Раді розглядають також питання про включення норми про демобілізацію військових до закону про мобілізацію.