«Я все передав дружині». Глава «Київміськбуду» після відставки пояснив свої великі статки

Президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір передав дружині свій бізнес, коли його запросили на державну службу. Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю".

Свого часу я займався бізнесом - і досить успішно. Потім відкрив фірму, жив і працював Кременчуці практично до 2010 року. За цей час мені вдалося створити дуже непоганий, за мірками України, бізнес, куди входило не одне підприємство", - розповів президент "Київміськбуду".

Ігор Кушнір зазначив, що займався різним бізнесом, серед яких був нафтопереробний завод, 50 АЗС, ресторани, готелі.

Ресторанами, до речі, саме дружина Оксана керувала. Були приміщення - торгових площ було близько 30 тисяч квадратних метрів, були офіси, плюс до цього були теплиці на площі 15 гектарів - вирощували троянди, гербери та інші рослини", - додав він.

Кушнір заявив, що передав весь свій бізнес дружині, коли у 2010 році його запросили на державну службу.

Нагадаємо, дружина президента "Київміськбуду" придбала у Франції віллу за €20 млн. Розташована вілла у містечку Вільфранш-сюр-Мер, поблизу Ніцци. Вілла має назву Cayo і площу у 850 квадратних метрів.

Зазначимо, президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір майже 20 років бореться з онкологічною хворобою (меланомою), яка за законом відповідає третій групі інвалідності.

До слова, у липні відбулося засідання Наглядової ради та Правління ПрАТ "Київміськбуд", де було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що на час його проведення керівник "Київміськбуду" Ігор Кушнір відсторонений від виконання обов'язків.