Адвокати Януковича зірвали чергове засідання у справі по "Межигір'ю"

Адвокати Януковича зірвали чергове засідання у справі по

У Вищому антикорупційному суді заслухали справу про привласнення резиденції "Межигір'я", де обвинуваченими є колишній президент України Віктор Янукович та його син Олександр.

Проте на засідання знову не явився адвокат Іван Тесленко, який захищає Януковича-молодшого. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"Минулого разу провести підготовче засідання не вдалося, так як не прийшли обидва адвокати Януковичів Іван Тесленко та Ігор Сініченко. Цього разу знову не прийшов адвокат Тесленко, який захищає Януковича-молодшого. У людини відпустка і він забронював апартаменти з 19 грудня до 16 січня", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За підсумками засідання суд залучив для захисту Януковича-молодшого адвоката із Центру безоплатної правової допомоги.

Зазначається, що наступне засідання призначили на 3 січня, але є ризик, що і воно може не відбутися. У адвоката Сініченка, який захищає Януковича-старшого, 31 грудня закінчуються повноваження.

"Попередні адвокати Януковичів теж робили все можливе, щоб затягнути передачу справи до ВАКС", зазначили у ЦПК.

Розслідування у справі НАБУ і САП завершили ще у грудні 2021 року, але адвокати зволікали із вивченням матеріалів. Суд змушений був обмежувати захист строками для ознайомлення з ними. Януковичам загрожує від 7 до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

14 грудня суд конфіскував усе майно позбавленого звання президента Віктора Януковича.

Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд. Колегія суддів задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції.

У дохід держави стягнули нерухоме майно і кошти. До списку потрапили і центр відпочинку та здоров'я та житловий будинок "Межигір'я" (площею 825,8 кв. м), що знаходяться у селі Нові Петрівці на Київщині.

Читайте також: