Як підручними засобами прочистити злив у ванній від волосся: дієві поради

Кожен, хто стикається з забитими каналізаційними трубами в ванній кімнаті, знає, що проблема з волоссям, яке накопичується в каналізації, може бути справжньою неприємністю.

Розглянемо, що допомагає розчинити волосся в трубах і як найкращим чином вирішити проблему з засміченням в каналізаційній трубі. Для розщеплення волосся, яке нагромаджується в сливі, можна використовувати кілька ефективних методів, повідомляє "Главред".

Один з них - використання соди і оцту. Просто насипте соду в слив, потім додайте оцет і закрийте слив пробкою на кілька годин. Реакція між содою та оцтом допоможе розчинити волосся та інші залишки.

Якщо сода і оцет не допомогли або засмічення занадто глибоке, то треба вжити спеціальних інструментів. Один з найефективніших - повітряний насос для прочищення труб. Він створює сильний тиск, який може розбити і видалити засмічення разом з волоссям.

Інший варіант - використовувати спеціальні препарати для прочищення труб, які проникають в засмічення і розчиняють волосся. Але при використанні хімічних засобів слід бути уважним і носити Засоби захисту.

Якщо засмічення надто міцне і самостійно впоратися не вдається, краще звернутися до професіоналів - сантехніків. Вони мають спеціальні інструменти і знання, щоб ефективно вирішити проблему з засміченням і відновити нормальну роботу каналізації.

Забивання каналізаційної труби унеможливлює користування водопроводом. Якщо така неприємність сталася, а з часом вона обов'язково станеться, перед викликом сантехніка можна спробувати самостійно вирішити проблему.

Існує кілька способів, які дозволяють позбутися засмічення шляхом використання простих методів, навіть без застосування шкідливих хімічних речовин. Про них розповість Gazeta.ua.