Як правильно підготувати смартфон до нічної зарядки: поради експертів

Багато хто звик залишати свій смартфон на зарядці на всю ніч, тому що це дуже зручно - до ранку акумулятор повністю заряджений.

Проте існує думка, що це нібито вкрай негативно впливає на пристрій. Водночас неприємних наслідків можна уникнути, якщо правильно підготувати телефон, пише портал Pocket Lint.

Коли смартфон заряджається, він виділяє тепло, і якщо пристрій знаходиться в чохлі, тепло не може вільно поширюватися, що може призвести до перегріву та пошкодження акумулятора пристрою.

Також зарядка в чохлі може займати більше часу, ніж без. Все через те, що якщо смартфон нагрівається під час зарядки, то це дуже часто призводить до того, що він заряджається повільніше.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Таким чином зняття чохла дозволяє прискорити процес зарядки й уникнути перегріву, кажуть експерти.

У такому випадку залишення телефону на зарядці всю ніч не загрожує неприємностям пристрою. Хоча існує думка, що це може призвести до так званої "перезарядки телефону".

Однак, за словами фахівців, більшість сучасних смартфонів досить "розумні", щоби перестати заряджатися після повної зарядки. Після цього гаджет просто добирає відсотки за необхідності.

Крім того, не варто залишати ввімкнений у мережу телефон на м'якій поверхні. Краще покласти його на щось тверде, тоді тепло безперешкодно розсіюватиметься.

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Особливо це стосується батареї, яка через неправильну зарядку швидше зношується. Зокрема, багатьох цікавить питання, чи можна заряджати телефон кілька разів на день і чи не будуть такі дії шкідливими для пристрою. У цьому детально розібралися експерти каналу Gear Patrol.