Як правильно восени готувати грядки під помідори

Для того, щоб ваші помідори навесні гарно росли, ви вже зараз повинні підготувати для них грядку. Навесні можна садити помідори там, де росли раніше часник або цибуля. Восени до грядки потрібно внести органіку - компост або перегній. Рекомендується одне відро органічного добрива на квадратний метр землі. Потім треба підживити грядку кальцієм та фосфором, додаючи суперфосфат і доломітове борошно. Перекопайте землю, а для покращення ефективності можна вкрити грядки листям, соломою або спеціальним матеріалом.

У теплиці помідори потрібно садити на місці огірків. Органіку в грунт не потрібно додавати, але треба додати трохи доломітового борошна і суперфосфату при перекопуванні. Таким чином, забезпечите пухку і живу землю для росту помідорів в теплиці. Якщо дотримуватись цих рекомендацій, ваші помідори будуть активно рости.

Перед початком морозів рекомендується висадити цибулю на зиму. Це допоможе їй зареєструвати всю зимову вологу. Висадка цибулі на зиму також підвищує її стійкість до хвороб і шкідників, а також до мінливої погоди. Цибуля, посаджена під зиму, майже не постраждає від мухи.