Як швидко відмити сковорідку після олії

Хто звик виливати залишки гарячої олії із сковорідки в унітазу, надалі цього робити не буде.

Gazeta.ua розповість про одну хитрість, яка допоможе швидко позбутись такої звички.

Коли смажите рибу, чебуреки чи сирники, не зайвим буде використовувати туалетний папір або паперові рушники.

Вони допомоуть зачищати від бруду сковорідки.

Звичайний туалетний папір швидко й безпечно прибирає олію після смаження. Потім просто треба викинути його до сміттєвого відра. В такому разі сковороду буде набагато простіше мити, а сам жир опиниться не в каналізації, а серед сміття.

Якщо на сковороді є товстий шар жиру, то можна її почистити за допомогою господарського мила. Необхідно взяти третину або половину шматка мила і натерти його на тертці. Стружкою із мила засипаємо сковорідку і заливаємо її кип'ятком, прокипятити 15 хв.

Крім цього, можна почистити сковороду оцтом або лимонною кислотою. Налийте в сковорідку трохи води і додайте лимонну кислоту або оцет. Прокип'ятіть 1012 хв. Воду злийте і добре ополосніть сковорідку.

Чому не можна гарячу олію зливати в унітаз

Жир прилипає до стінок каналізації та спричиняє засмічення.

Будь-яка олія тваринного чи рослинного походження потребує правильної утилізації. Жир це не водорозчинне з'єднання. Олія не буде стікати трубою. Жир буде застигати і збиратися на стінках.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Згодом внутрішній діаметр труби зменшиться, вода почне гірше зливатися, почнуть частіше з'являтися засмічення, середовище стане ідеальним для розвитку бактерій.

Наявність на сковороді антипригарного покриття це безперечний плюс Завдяки такому шару приготування їжі помітно спрощується. Їжа не так сильно прилипає до поверхні посуду, їжа рідше пригорає

Але є суттєвий недолік - антипригарне покриття легко ушкоджується. Проблема часто дається взнаки під час миття посуду. Сковорідки з антипригарним покриттям бажано мити одразу після того, як її поверхня охолоне. Якщо відкласти процедуру хоча б на кілька годин, то жир і залишки їжі затвердіють.