Яка ситуація на найпекельніших ділянках фронту: дані Генштабу

Ідеться про 667-й день війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 56 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли з боку ворога за минулу добу

Противник здійснив одну ракетну та 81 авіаційну атаку, у тому числі за допомогою дронів Shahed-136/131. В результаті терористичних атак загинули та були поранені мирні жителі. Зруйновано приватні та багатоквартирні будинки, а також інфраструктуру.

Окупанти також атакували Україну за допомогою дронів Shahed-136/131. Знищено дев'ять ворожих дронів.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін. Заінтересовані підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання на кордоні з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог підтримує військову присутність, здійснює диверсійно-розвідувальні дії та обстрілює населені пункти з території РФ. Протягом доби були авіаційні атаки в регіонах Малої Вовчі та Орімівки Харківської області. Більше 25 населених пунктів отримали обстріли з артилерії та мінометів, включаючи Леонівку Чернігівської області та Зноб-Трубчевську, Середина-Буда, Бачівськ Сумської області.

На Куп'янському напрямку українські військові відбили сім атак на позиції біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області. Противник також влаштував авіаційні атаки поблизу Кучерівки, Чернещини Харківської області. Понад 10 населених пунктів отримали обстріли з артилерії та мінометів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог не проводив наступальних дій. Були авіаційні атаки в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Спірного Донецької області. Понад 10 населених пунктів отримали обстріли з артилерії та мінометів, включаючи Невське, Білогорівку Луганської області та Серебрянку, Спірне, Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 10 атак ворога поблизу Богданівки, Кліщіївки, Андріївки Донецької області. Більше 10 населених пунктів отримали обстріли з артилерії та мінометів, зокрема Григорівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили чотири атаки в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 14 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області. Більше 10 населених пунктів отримали обстріли з артилерії та мінометів, включаючи Бердичі, Степове, Авдіївку, Сєверне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог не проводив наступальних дій. Були авіаційні атаки в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Обстрілювалося артилерією та мінометами більше 10 населених пунктів, включаючи Георгіївку, Побєду, Новомихайлівку, Костянтинівку.

На Шахтарському напрямку ворог не проводив наступальних дій. Були авіаційні атаки в районах Старомайорського та Великої Новосілки Донецької області. Більше 10 населених пунктів отримали обстріли з артилерії та мінометів, включаючи Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник не зміг відновити свої позиції на кордоні з Роботиним Запорізької області. Тут українські війська відбили 3 атаки. Обстріляно більше 25 населених пунктів, включаючи Полтавку, Червоне, Чарівне, Малу Токмачку, Роботине, П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник обстрілював Новокаїру, Велетенське та Херсон Херсонської області.

Ворог не здається від свого наміру вигнати наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби було 18 безуспішних штурмових дій від противника, але українські військові продовжують утримувати свої позиції і завдали значних втрат противнику.

Удари по позиціях ворога

Протягом доби авіація Сил оборони провела удари по 13 районах концентрації особового складу ворога. Крім того, була знищена одна керована авіаційна ракета Х-59 за допомогою протиповітряної оборони.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по зосередженню особового складу, озброєнню та військовій техніці противника. Було знищено шість артилерійських систем, три засоби протиповітряної оборони та пункт керування противника.

Нагадаємо, що українські війська продовжують боротьбу на різних напрямках, зокрема вдало поступаються поблизу Куп'янська.