Яке прізвище матимуть всі жителі Японії через півстоліття? Дослідники дали відповідь

Японський професор Хіроші Йошида провів симуляцію, в результаті якої з'ясувалося, що до 2531 року всі жителі Японії матимуть прізвище Сато. Зараз це прізвище є найпоширенішим в країні. Про це свідчать дані з джерел, таких як державна статистика та телефонні книги. Десять найпопулярніших японських прізвищ охоплюють 10% усього населення Японії. Професор Йошида зазначив, що до 2446 року понад половина населення Японії носитиме прізвище Сато, а до 2531 року це прізвище матимуть всі. Це дослідження спонукало до розмірковувань про зміну цивільного кодексу Японії, який вимагає, щоб подружні пари мали однакове прізвище.

Організація Think Name Project, яка підтримує вільний вибір прізвища для пар, опублікувала це дослідження. У Японії подружні пари повинні мати однакове прізвище, і хоча їм дозволяється обрати будь-яке, статистика свідчить про те, що близько 95% жінок беруть прізвище чоловіка. Нестача прізвищ становить довгострокову проблему для Японії, але основне занепокоєння нації стосується економічних проблем, зокрема обмежень на робочий час, які можуть вплинути на поставки товарів.

Збільшення поширення смертельної інфекції в Японії

В Японії зростає кількість випадків смертельної бактеріальної інфекції, відомої як стрептококовий токсичний шок (STSS). Протягом останніх кількох місяців було зафіксовано понад 400 випадків захворювання, а рівень смертності становить майже 30%. Лікарі побоюються подальшого поширення цієї інфекції через її високу заразність.